ORDfest 2020

15.11.19
Vi elsker børns fortællinger og arrangerer igen børnekulturfestivalen ORDfest i 2020 for børnehaverne i Esbjerg Kommune.

ORDfest er et samarbejde mellem UC SYD, børnehaverne i Esbjerg Kommune og biblioteket. Biblioteket er tovholder på festivalen. Børnene er skaberne, der selv skal producerer deres egen bog. Bogen vil blive udstillet ved den store afsluttende ferniseringsfest på Hovedbiblioteket.
 

Tema for ORDfest 2020

Vi skal arbejde med ”Børnenes bog – en bog for børn af børn”. Vi er i dialog med forfatteren Mette Finderup, da vi skal arbejde med hendes figur ”Lasse-Leif” fra billedbøgerne af samme navn. Desuden er den nationale læsestrategi et fokus på årets ORDfest. 

Hvem kan deltage i ORDfest 2020

Vi inviterer alle børnehavebørn, mellem 4 og 6 år, gennem deres institutioner, til at lege og fortælle med ord, billeder og lyd, så de sammen med de pædagogstuderende skaber en ny fortælling om Lasse-Leif.

Tidsplan

ORDfest foregår i perioden: uge 8 til 10 i 2020.

I ugerne 8 og 9 vil børnehaverne få besøg af en gruppe studerende, to formiddage pr. uge. 

Fredag 6. marts (i uge 10) inviteres ALLE, både børn og voksne til den store ferniseringsfest på Hovedbiblioteket.

Tilbud til personalet i institutionerne

Børnehavernes pædagoger har mulighed for at deltage i:
•    Konferencedagen på UC Syd, 17. februar, hvor bl.a. Mette Finderup vil holde et oplæg
•    Læringsdagen, 24. februar på Hovedbiblioteket. Her vil pædagogerne blive præsenteret for mange af de bibliotekstilbud, der er relevante for arbejdet ude i institutionerne. 

Tilmelding og mere information om ORDfest 2020

Tilmeldingsfrist for institutionerne: fredag 6. december 2019
Tilmelding og mere information hos: Marianne Ulletved, på mail eller ring på mobil: 2151 5332 

I disse dage bliver invitationerne til ORDfest udsendt 2020, hvor alle børn mellem 4 og 6 år i kommunes børnehaver inviteres til at deltage. Har DIN institution ikke modtaget en invitation, så giv os en melding.
 

Materialer