Sådan genåbner dit bibliotek – med coronapas

20.04.21
Fra den 21. april åbner alle bibliotekerne i Esbjerg Kommune og på Fanø. Vi har glædet os til at kunne lave mere bibliotek til dig.

Selv om bibliotekernes døre igen er åbne, er alt stadig ikke helt, som det var før coronakrisen. Der vil fortsat være nogle restriktioner på, hvordan du kan bruge biblioteket.

Du skal fx fremvise et gyldigt coronapas og ID for at komme ind, og biblioteket vil derfor kun være åbent i den bemandede åbningstid.

Se alle bibliotekernes åbningstider

Genåbningen af bibliotekerne sker i overensstemmelse med retningslinjerne fra myndighederne. Det betyder bl.a. at det selvbetjente bibliotek er lukket og at vores biblioteksspots fortsat holder lukket indtil videre.

Det kan du fra den 21. april

Du kan komme ind på dit lokale bibliotek og gå rundt blandt hylderne. Du kan låne og aflevere bøger og andre materialer, læse avisen, benytte pc’er, printe og kopiere.

Du skal fremvise et gyldigt coronapas og ID for at kunne benytte biblioteket. Derudover skal du bære mundbind eller visir og huske at spritte hænder eller bruge handsker og holde god afstand til andre.

Vi har sat engangshandsker og håndsprit frem ved bibliotekernes indgange og ved andre berøringspunkter.

Du kan få hjælp fra os til fx at finde en bog eller andre korte vejledninger. Vores medarbejdere skal stadig holde god afstand. Al lån og aflevering foregår på selvbetjeningsautomaterne.

Afleveringsfrist

Sidste frist for at aflevere dine lån fra før og under nedlukningen er den 21. maj 2021. Er de ikke afleveret til den tid, begynder der at løbe gebyr på. Hvis din bog allerede var for sent afleveret, inden biblioteket lukkede ned, skal du stadig betale gebyr for perioden op til nedlukningen.

Spørgsmål og svar om genåbningen

Denne side opdateres løbende. I vores FAQ herunder finder du svar på mange spørgsmål vedrørende vores genåbning.

Mangler du alligevel svar på noget, så send os en mail på biblio@esbjerg.dk
Du kan også ringe til os på telefon 76 16 20 00
mandag - torsdag kl. 10:00 - 18:00 og fredag kl. 10:00 - 16:00

Bemærk! Det er pt. ikke muligt at ringe direkte til dit lokalbibliotek.

Coronapas, betjening og åbningstid

Skal jeg altid vise coronapas på biblioteket?
Ja, du skal fremvise et gyldigt coronapas og ID for at komme ind på biblioteket. En af vores medarbejder står klar til at tjekke dit coronapas ved indgangen. Børn under 15 år skal ikke fremvise coronapas.

Krav til coronapas
Med coronapasset skal du dokumentere ét af disse krav og vise ID

• Du er færdigvaccineret, hvilket er 2 uger efter, at du har fået sidste vaccine
  • Du har haft corona inden for de seneste 14-180 dage
  • Du er testet negativ inden for de seneste 72 timer

Kan jeg få hjælp hos en bibliotekar?
Ja, du kan få hjælp til korte vejledninger. Vi kan ikke lave lange og tidskrævende litteratursøgninger, da vi stadig skal holde god afstand.
Har du brug for yderligere hjælp og vejledning er du velkommen til at kontakte os på mail eller telefon 76 16 20 00
Du har også benytte Bestil en bibliotekar.

Selvbetjent åbningstid
Vi har kun åbent i den betjente åbningstid.
Se åbningstiderne for dit bibliotek

Aflevering og gebyrer

Kan jeg aflevere materialer på bibliotekerne?
Ja, du kan aflevere dine materialer på dit lokale bibliotek som normalt. Medbring dit gyldige coronapas og ID. Du kan også benytte den udendørs afleveringsautomat ved Hovedbiblioteket.

Hvornår løber der gebyr på mine låne?

Lån og reserveringer

Kan jeg låne materialer på bibliotekerne?
Ja, du kan låne materialer på dit lokale bibliotek som normalt. Medbring dit gyldige coronapas og ID.

Kan jeg bestille materialer via hjemmesiden og app?
Ja, du har mulighed for at reservere via vores hjemmeside og Biblioteket app’en som normalt.

Kan jeg bestille materialer hjem fra andre biblioteker?
Ja, bibliotek.dk er også åben for bestillinger.

Kan jeg afhente mine reserverede materialer på bibliotekerne?
Ja, du kan hente dine reserverede materialer på alle biblioteker. Medbring dit gyldige coronapas og ID.

Andre tilbud på biblioteket

Kan jeg printe, scanne og kopiere?
Ja, det kan du.

Kan jeg bruge bibliotekets pc’er?
Ja, det kan du. Vi spritter tastaturet af, før den næste får adgang til pc'en.

Kan vi benytte legeområderne?
Ja, hele biblioteket er åbent i alle husene, men vi har ikke legetøj eller kreative aktiviteter stående fremme.

Afholder I arrangementer på biblioteker?
Ja og du kan se vores arrangementer her på hjemmesiden.

Kan jeg booke et mødelokale?
Som arrangør kan du pt. kun booke mødelokalerne til arrangementer for børn. Det er ikke tilladt at afvikle indendørs foreningsaktiviteter for deltagere på 18 år og derover.

Du kan følge genåbningen af Danmark på Coronasmitte.dk

Denne side opdateres løbende