Se hvad Kenneth og Mette læser

12.09.18
Om få dage forandrer Hovedbiblioteket i Esbjerg sig til et magisk universitet.

Du kan blandt andet møde danske og udenlandske forfattere på Fantasyfestival - og høre om deres bøger. Men hvad læser forfatterne egentlig selv? 

Vi har bedt forfatterne Mette Finderup og Kenneth Bøgh Andersen, om at dele et par af deres yndlingsbøger med os. Du kan møde de to forfattere på festivalen, hvor de blandt andet skal snakke om hvilken rolle religion har i deres bøger.

Mette Finderup har fundet to bøger, som hun synes vi skal dukke ned i.

Stålets Vilje af Joe Abercrombie
Det er vidunderligt at læse en roman, der holder min spænding fanget, selvom den er 100% karakterbåret - og vel at mærke på karakterer, jeg slet ikke bryder mig om. Men de er bare alligevel så fantastiske. Fx Glokta, der engang var rigets mægtigste og mest tilbedte ridder, som desværre blev fanget af fjenden og torteret til ukendelighed.
Da han endelig undslap var han krumrygget, hans brækkede knogler vokset ret tilfældigt sammen, og han har kun halvdelen af tænderne tilbage i sin mund. Han bliver herefter ansat som … torturleder. For som han selv siger det: “Det er mit speciale, og jeg har prøvet det hele på egen krop. Ingen kender dette felt bedre end jeg” 

På den anden side af Audrey Niffenegger
To amerikanske tvillingeteenagere arver en lejlighed i London fra deres besynderlige tante. De flytter til England og møder tantes OCD-ramte kæreste, der er opsynsmand på den lokale kirkegård. Snart viser det sig dog, at tanten nok er død, men hendes spøgelse hjemsøger lejligheden, og hun har sine helt egne planer med de to piger.
En vidunderlig fantasy/spøgelses/horror-fortælling af forfatteren, der også har skrevet ‘Den tidsrejsendes kvinde’

Kenneth Bøgh Andersen har fundet fem bøger, som han nedenfor har anbefalet i sine egne ord.

Vejen af Cormac McCarthy
Barsk dystopi om en dreng og hans fars rejse gennem en ødelagt verden, og som går lige i hjertet og sjælen. En historie, der bliver hængende længe efter den sidste side er vendt.

The Dark Tower af Stephen King
Ringenes herre møder spaghettiwestern i denne vanvittige og sprælske fortælling om revolvermanden Roland, der ender med at møde sin egen skaber - Stephen King. Ikke alle 7 (faktisk 7½) bind er lige gode, men især bind 4 er fremragende.

Ravneringene-trilogien af Siri Petterson 
Velfortalt og anderledes fantasy, der åbner dørene til en verden, der på en gang et fremmed og mystisk - og alligevel velkendt.

Den uendelige historie af Michael Ende 
Den skal alle bare læse. Hvorfor? Fordi. 

Skolen af Jesper Wung Sung 
Ildevarslende, fluernes herre-agtig historie på en skole, der pludselig bliver forseglet fra omverdenen

Materialer