Højtlæsning for Tarphagevejs børnehave ved deres bivuak.

Se video fra ORDfest 2021

16.04.21
Masser af sjov med den anderledes festival.

Vores corona-tilpassede udgave af ORDfest for småfolk er blevet et kæmpe hit. Forrygende 31 daginstitutioner og i alt 887 børn i målgruppen fire-seks år tilmeldte sig vores alternative ORDfest, og den corona-tilrettede version af festivalen for børnekultur under titlen ”Mini-ORDfest” blev i det hele taget en stor succes.

Sallys far er langt ude i skoven

Små og store i børnehaven forstod at få det mest mulige ud af deres eksemplar af Mini-ORDfests mulepose med bogen “Sallys far er langt ude i skoven”, idékataloget med forslag til aktiviteter med afsæt i bogen og rekvisitter til aktiviteterne.

Bivuak med presenning

Blandt en masse sjov inspireret af den skægge historie om Sallys Fars velmente, men helkiksede skovtur for at bringe Sally, lillebror Eddie og Sallys gode kammerat Svend “tilbage til naturen” tog poder og pædagoger selv i skoven med den presenning, der fulgte med i muleposen. Flokken fra Tarphagevejs børnehave opførte fx sin egen lille bivuak med presseningen, læste bogen og gik dybere ind i skoven, klatrede i træer og byggede selv huler af naturens egne materialer.

Sammen hver for sig

Princippet bag planlægningen af Mini-ORDfest 2021 var “sammen, hver for sig”: At finde en måde hvorpå en ny ORDfest kunne afvikles ude i de enkelte, deltagende daginstitutioner, nu corona-krisen umuliggjorde de tidligere års store forsamlinger af børn på Hovedbiblioteket.

Mini-ORDfest 2021 er nemlig blevet afsluttet med et højtlæsnings-event, hvor “Sallys far er langt ude i skoven” er blevet læst højt i alle de deltagende børnehaver på samme tid, og børnehaverne har sendt fotos eller film fra deres særskilte events til Projektgruppen.