Sjov påske - derhjemme

06.04.20
Denne påske bliver nok ikke som den plejer. Men fortvivl ikke, den kan blive super sjov og hyggelig alligevel.

Her har jeg samlet en række ideer til at gøre din påske, til noget helt særligt - også selv om du ikke kan mødes med familie og venner.

Tag på skattejagt efter påskeæg

Mange børn kender historien med, at påskeharen kommer med påskeæg til påske, som den gemmer i haven eller i huset. Denne sjove påskeleg til dine børn, kan du opgradere ved at lave et skattekort over, hvor påskeæggene er gemt. Som en del af skattekortet, kan der også være forskellige gåder, børnene skal løse for at kunne finde påskeæggene. 

Det er en underholdende og spændende påskeleg for børn, at komme ud på eventyr i jagten efter påskeæg.

På DR.dk kan du se flere sjove lege med æg

Send et gækkebrev 

Klip de fineste gækkebreve og send til dem du kender. Bonus info: Der er chance for at få en masse chokoladeæg retur

På Youtube finder du inspiration til hvordan du klipper de fineste gækkebreve og de fineste vers finder du på ALT.dk, hvis du ikke vil gå efter den klassiske Mit navn det står med prikker.

Lav jeres egen lille påskefrokost

Selvom de store påskefrokoster er aflyst, kan I stadig holde jeres egen, i jeres lille familie. Det betyder masser af lækkerier og af masser af chokolade. I denne artikel på DR.dk kan I finde forslag til hvordan I på en sjov måde forbrænder frokosten af med leg.

Bøger fyldt med ideer

Herunder finder du et udvalg af bøger med ideer til kreative projekter, lege og lækker mad til jeres påskefrokost og så lige et par historier. Og så har vi også masser af andre idéer, anmeldelser og inspiration klar til børn.

God fornøjelse og god påske
/ Marianne 

Materialer