Skruen er løs: Bibliotekets ombygning i gang

Af Anonym ( )
20.01.16
Der blev klappet, skålet og skruet, da kulturudvalgsformand Jakob Lose symbolsk løsnede den første bolt og dermed satte gang i ombygningen af det mere end 30 år gamle Hovedbibliotek.

”Rollen for biblioteket som institution har i løbet af de tre årtier ændret sig. Fra at være et sted primært for udlån af bøger, har Hovedbiblioteket udviklet sig til i dag at være et kulturhus, hvor man selvfølgelig stadig låner bøger, men også henter sin viden fra mange forskellige platforme, er social, skaber netværk og får kulturelle oplevelser”, sagde Jakob Lose.

Ombygningen forventes at strække sig over de næste tre år og vil skabe nye kulturrum på alle tre etager. Visionerne for ombygningen er udviklet i samarbejde med MOVE arkitekterne, som med stor respekt for de oprindelige tanker, har nytænkt rammerne. Der bliver således masser af studiepladser, møderum og inspirerende plads til de mange bøger, og med nye indgange, glas og et bibliotek der på alle måder åbner sig ud mod byen, vil brugerne meget hurtigt kunne fornemme forandringerne.

”Ombygningen åbner biblioteket ud mod omverdenen, så det bliver en del af byrummet her i Esbjerg midtby og indbyder til at træde indenfor. Den nye indretning og funktionerne kommer til at signalere energi, rummelighed og fleksibilitet, og hvad enten man søger aktivitet og oplevelser, eller en stille stund til fordybelse, vil man kunne finde det her”, forudsagde Jakob Lose i sin tale.

Også bibliotekschef Anne Brøchner Lindgaard glæder sig over, at ombygningen nu går i gang.

”Efterhånden som ombygningen skrider frem vil vi i perioder skulle flytte materialer og aktiviteter, men Hovedbiblioteket vil hele tiden være åbent. Vi håber på forståelse fra brugernes side og glæder os allerede nu til at kunne vise de første forandringer frem om nogle måneder. Her hvor vi i dag løsner den første bolt, vil der således i slutningen af marts stå en helt smuk Fortælletrappe, som både kan bruges til at sidde på, men også giver adgang til de nye og store studieområder på 1. sal”, sagde bibliotekschefen.

Da Fortælletrappen kommer til at stå i det nuværende børnebibliotek, var elever fra 0. klasse på Skt. Nikolaj Skole mødt op for at bevidne igangsættelsen af den omfattende modernisering af Hovedbiblioteket.