Verdens Bogdag

23.04.17
Søndag den 23. april er det Verdens Bogdag, hvor man verden over hylder forfattere, illustratorer, bøger og ikke mindst det at læse. I Spanien har man blandt andet fejret denne festdag, ved at give en rose og en bog til en man holder af.

Ved Esbjerg Kommunes Biblioteker har vi spurgt en række borgere, om hvilken bog, de synes du skal læse. Her er et lille udpluk.

Journalist Mette Falther fra Ugeavisen læser oftest aviser, men af og til bliver det også til en god bog. Hun vil gerne anbefale billedbøgerne omkring Vitello, da de er sjove og lidt skæve.

Kultur og Udviklingschef Mads Stendorf, vil gerne anbefale ”Frøken Smillas fornemmelse for sne” af Peter Høeg. Det er en spændende historie, og forfatteren formår at få mange små bihistorier flettet ind i fortællingen.

Louise Liberty Svenningsen og Birgitte Troldtoft har været med til at opstarte The Fantasy Fellowship, som er en læsekreds for voksen fantasylæsere. De vil gerne anbefale Temeraire af Naomi Novik, som er historien om en søofficer i Napoleonskrigene og hans forhold til en drage.

Naturvejleder Bent Jakobsen er meget glad for fuglebøger, særligt Danske Fugle af E. Lehn Schiøler.

Krzysztof Piatkowskie har været med til at starte Coding Pirates: Programmering for børn og unge op i Esbjerg. Han læser mest på sin Kindle, og er lige nu i gang med Tjenerindens fortælling af Margaret Atwood.

Vil du også gerne anbefale en bog, er du velkommen til at dele på de sociale medier under hashtaget #verdensbogdagesbjerg.

Materialer
Reservér
  • Billedbog

Vitello bliver forretningsmand

Af Kim Fupz Aakeson (2008)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Frøken Smillas fornemmelse for sne : roman

Af Peter Høeg (f. 1957-05-17) (1999)
Læs mere
Naomi Novik: Temeraire
Reservér
  • Bog

Temeraire

Af Naomi Novik (2016)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Danmarks Fugle : med Henblik på de i Grønland, på Færøerne og i Kongeriget Island forekommende Arter. Bind 1, Indledning ; Andefugle

Af E. Lehn Schiøler (1925)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Tjenerindens fortælling

Af Margaret Atwood (1986)
Læs mere