Vinterbogen 2023

30.12.22
Vinterbogen er skolekonkurrencedelen af den velkendte læselystkampagne, ”Sommerbogen”.

Jeres deltagelse i kampagnen er en mulighed for, aktivt at sætte læsning på skemaet. Sammen med bibliotekerne kan I motivere elevernes læselyst og dele begejstringen for at læse med andre.

På bibliotekernes Læsesporet.dk  kan I finde masser af sjove ideer til læseaktiviteter.

Eleverne anmelder bøger og inspirerer hinanden

Kampagnen er bygget op omkring hjemmesiden vinterbogen.dk. Her skriver børnene anmeldelser af de læste bøger, så børn i hele landet kan lade sig inspirere af hinanden. De enkelte klasser skal oprettes på vinterbogen.dk for at kunne skrive anmeldelser.

Som ansvarlig lærer kan du samle, og se elevernes arbejde med anmeldelserne. I bestemmer helt selv, hvordan I tilrettelægger forløbet. I kan fx vælge at centrere aktiviteterne i en enkelt af ugerne eller arbejde mere spredt fordelt på alle kampagne-uger.

Udover at stimulere børnenes læselyst, er det også en del af kampagnens formål at knytte de lokale biblioteker og skoler sammen i et forpligtende samarbejde. Det er derfor i år et krav, at skoler/klasser der ønsker at deltage i Vinterbogen, skal tilbydes/deltage i mindst én aktivitet sammen med deres lokale bibliotek i løbet af kampagneperioden.

Tag klassen med på biblioteket

På biblioteket har vi forskellige spændende læseaktiviteter, som I kan booke på ude.nu. Som for eksempel ”Lån en bogBox”, ”Eventyret i det gamle bibliotek” og ”Date en bog”.
Kontakt os gerne for at booke en aktivitet på mail bibbookinger@esbjerg.dk
Husk at notere at jeres booking er i forbindelse med Vinterbogen, tak.

Deltag og vind

Deltager din klasse i Vinterbogen 2023, kan I blive de heldige vindere af et forfatter- eller illustratorbesøg, hvis I samtidig skriver anmeldelser på vinterbogen.dk
Præmierne er fordelt på 1-6. klasse.

Hvordan tilmelder jeg min klasse?

Lyder det som noget for jer, så opret din klasse på vinterbogen.dk/klasseoprettelse. I modtager så et link, som eleverne skal bruge, når de laver anmeldelser.

Tilmeldingsperiode: 1. – 16. januar 2023

Konkurrencen løber i perioden 16. januar – 10. februar 2023. I kan deltage i hele eller dele af perioden.

Følg med i Vinterbogen på Esbjerg børnebibliotek på Facebook

God fornøjelse /Marianne

Plakat og bogmærker til Vinterbogen

Herunder finder du plakat, bogmærker og skema, som du selv kan printe.