Digterhjemmet

Der tænkes store tanker – og skrives store bøger – når nordiske forfattere gæster Digterhjemmet i Sønderho.

Digterhjemmet i Sønderho giver nordiske forfattere mulighed for at finde ny inspiration i det både spændende, barske og smukke Vestjylland. Forfatter og kulturminister Julius Bomholts Hus (1896-1969) i Sønderho er indrettet, som legatbolig for forfattere. Huset blev i sin tid oprettet som en fond i Julius Bomholts testamente og Esbjerg Kommune står for den økonomiske drift af Digterhjemmet, mens Esbjerg Kommunes Biblioteker koordinerer de forskellige ophold.

Digterhjemmet blev bygget i 1790. I 1971 gæstede forfatteren Eiler Jørgensen som den første det nænsomt restaurerede og let moderniserede hus. Siden har mere end 70 forfattere boet i huset. Et ophold i huset varer normalt tre måneder, og der er hvert år stor interesse blandt nordiske forfattere i at få adgang til de helt unikke rammer som huset tilbyder. 

Ansøgning kan indsendes til Esbjerg Kommunes Biblioteker, Nørregade 19, 6700 Esbjerg eller via email og skal indeholde angivelse af det foretrukne tidsrum samt en kort levnedsbeskrivelse.

Næste opholdsperiode: 1. januar 2025 og et år frem

Ansøgningsfrist 18. august 2024.

Ansøgere skal være opmærksomme på, at boligen opvarmes med brænde og el. Der er fri adgang til internet, men den gæstende forfatter skal selv betale for el samt beskatning af fri bolig. 
(Indberetning til Skat i 2018 er beregnet efter huslejeværdi kr. 5.439 pr. måned)

De eftertragtede ophold i Digterhjemmet fordeles en gang om året af hjemmets bestyrelse. Alle ansøgere får svar.