Faktalink

Faktalink

Faktalink er artikler om aktuelle og samfundsrelevante emner. Her er litteraturhenvisninger og links til både aktuelle og historiske emner

 

Adgang

Adgang for borgere i Esbjerg og Fanø Kommune

Faktalinks artikler er særlig velegnet til overblik og viden om en lang række af samfundsfaglige emner. Meget velegnet til opgaveskrivning på ungdomsuddannelserne. 
Alle artikler begynder med en introduktion til emnet. Herefter dykkes der dybere ned i stoffet som ofte vil indledes med en historisk vinkel. Emnerne belyses fra ud fra en faglig, analyserende og alsidig vinkel som også indeholder debat og perspektivering. Alle artikler afrundes med omfattende kildehenvisninger og links.
Artiklerne er udarbejdet af professionelle skribenter, journalister og historikere, med fagkundskab inden for emneområderne.

 

Anbefales til

Faktalink anbefales til:

  • Skoleelever i folkeskolens ældste klasser, gymnasieelever og undervisere samt journalister og researcher.
  • Faktalink Light er korte og lettilgængelige artikler som især henvender sig til 10-12 årige, men kan også anvendes af læsesvage unge og voksne, og sprogskolekursister.

     

Oplæsning

Oplæsning af op artikler kan gøres på forskellige måder. Man kan få læst hvert kapitel op, hoppe i teksten og få markeret teksten, mens den læses op.

Se vejledning i brug af ReadSpeaker

 

Adgang

  • Adgang for alle der befinder sig på et af Esbjerg Kommunes Biblioteker.
  • Adgang hjemmefra for borgere i Esbjerg og Fanø kommuner.
  • Brug dit lånernummer og din pinkode til Esbjerg Kommunes Biblioteker.
  • Hvis du er studerende, kan du også få adgang med dit Uni-Login.