Find motivationen – den kommer ikke af sig selv af XinXin Ren Gudbjörnsson

24.03.20
__________

Hvad der motiverer mennesker – både en selv men også, hvordan man selv motiverer andre, f.eks. sine børn, har altid været et spændende emne, synes jeg.  

Xinxin har en lidt anden tilgang til emnet i forhold til andre bøger, som jeg tidligere har læst herom. XinXin voksede op i Kina sammen med sin kinesiske far og farmor og farfar, indtil hun var 12 år, hvor hun imod sin vilje blev sendt til sin danske mor og stedfar i Danmark.

Meget af bogen tager udgangspunkt i det kinesiske samfund contra de danske samfund. Bl.a. tager de myreflittige kinesere i modsætning til danskere udgangspunkt i, at mennesker er født dovne, og det er smart at springe over, hvor gærdet er lavest. Hun mener ikke, at man som udgangspunkt er motiveret og bare kan tage sig sammen. Det er disse misforståelser, som bevirker, at mange danskere føler sig svage, dovne og mindreværdige og derfor ikke er i stand til at nå deres mål. Hun har via værktøjer lært at bekæmpe sin dovenskab, og ser hele arbejdsmarkedet som en læreplads. Motivation er et værktøj, som kan læres og trænes, og som er nøglen til succes.

Xinxin mener bl.a. at for at blive motiveret til noget, skal man kunne se sit mål foran sig og derudfra lave en handleplan for, hvordan man med tidsskema arbejder den modsatte vej tilbage, og derved undgår at skulle lave alting i sidste øjeblik med til stress til følge. 

En noget anderledes bog - fyldt med små fortællinger og eksempler fra forfatterens liv og erfaringer gør bogen interessant og levende at læse. En bog jeg i hvert fald skal læse igen på et senere tidspunkt.

Bogen findes både som ebog og lydbog på eReolen

/Birgitte