Fortælletræet

___

”Børnene sidder under træet og får fortalt en historie. Det er os, der går rundt og sidder under kronen. Grenene stikker ind i taget. Det er træet, der er vokset sammen med huset. Jeg har siddet inde i træet og filosoferet, og jeg tror helt bestemt, at jeg har hørt det gro. Jeg åbner en låge i stammen, og der er en bog om guldsmede derinde.”
Fra pamfletten Fra kælder til kvist. Folkebiblioteket i Esbjerg 2019. Tekst: Simon Holm Pedersen. Idé: Bo Knudsen

En læsehule med masser af aktiviteter

I midten af Familiezonen på Hovedbiblioteket står Fortælletræet. Her kan du sætte dig ind i træets hule i en stille stund, hvor du læser en bog alene eller sammen med din familie. Du kan også kravle rundt på træets nederste grene og lege blandt dets rødder. Her er masser af muligheder for undren og fordybelse. Vi afholder også flere arrangementer, der foregår ved Fortælletræet, blandt andet højtlæsning. Hvert år d. 24. januar fejrer vi Fortælletræets fødselsdag med fokus på læsning, leg og fortællinger.

Manden bag Fortælletræet

Multikunstneren Thomas Dambo står bag Fortælletræet, som blev plantet i 2019. Materialerne til Fortælletræet består af genbrugte og bæredygtige materialer, som kommer mange forskellige steder fra, så der ikke er én gren på Fortælletræet, der er ens, hverken i farve eller form. Det giver Fortælletræet et helt unikt udseende og gør træet til et særkende for Hovedbiblioteket.

Forgreninger af Fortælletræet

I 2020 indviede Bakkeskolen sin egen forgrening af Fortælletræet som led i projektet Fortællingen flytter ind på Bakkeskolen, der er støttet af Statens Kunstfond. Forgreningen står i skolens bibliotek og indbyder til læselyst og fantasi.

Det er vores intention, at der kan dukke mange flere forgreninger af Fortælletræet op rundt omkring i kommunens skoler, så vi på den måde kan være med til at skabe læselyst og vække glæden ved litteratur og bøger blandt kommunens elever. Læs mere om vores arbejde med læselyst. Du kan også læse mere om vores forskellige projekter og samarbejder.