Tilbud til ældre

Esbjerg Kommunes Biblioteker har forskellige tilbud til kommunens ældre.

Biblioteket Kommer

Vi bringer gerne bøger, film og musik ud til de borgere, som af den ene eller anden grund ikke selv kan komme på biblioteket. Læs mere om Biblioteket Kommer og om hvordan du tilmelder dig ordningen.

Inspirationskasser

Vi pakker gerne en inspirationskasse med bøger og musik, der passer til årstiden eller til et bestemt emne. Kassen pakkes og bringes ud efter ønske fra den enkelte afdeling på ældrecentret og vi leverer gerne kasser til flere afdelinger på samme tid. Personalet på ældrecentret er ansvarlig for, at materialet er pakket og klart, når vi atter afhenter det. Hvis du vil vide mere om tilbuddet kan du kontakte bibvok@esbjergkommune.dk.

Erindringskasser

Demente borgere kan via biblioteket få en ekstra mulighed for at huske noget af det, der måske har forputtet sig i hukommelsen. Biblioteket har 12 forskellige erindringskasser om forskellige emner, der kan hjælpe i reminiscensarbejdet.

Læsekredse

Ønsker flere borgere at dele en litteraturoplevelse, kan vi varmt anbefale at bestille en af vore mange læsekasser som normalt benyttes af læsekredse. Læsekredse ledes af ældrecentret. Vi har en samlet oversigt over læsekasserne, hvor du også kan læse mere om de enkelte bøger.

Book en bogbus

Bibliotekets lille bogbus kan også bookes af ældrecentre. Vi pakker bussen med de materialer I har brug for, så vi bedst kan tilgodese de ældres behov. Bussen kommer på besøg et par timer og kan bookes via jeres lokalbibliotek.