Børn & forældre – Skoler & dagtilbud

Kom ind på biblioteket, og læs, leg og lær!

Esbjerg Kommunes Biblioteker er fyldt med fortællinger om eventyrlige prinsesser, farlige monstre, gakkede onkler og alt derimellem. I børneafdelingerne på Hovedbiblioteket og vores lokal- og bydelsbiblioteker kan både børn og voksne finde inspiration til nye læseoplevelser, bruge krop og sanser og ikke mindst lære en hel masse nyt.

Indsats for læselyst

På Esbjerg Kommunes Biblioteker er vi optaget af læselyst, der de seneste par år har været dalende blandt danske børn. Det vil vi gerne være med til at ændre på. Du kan læse mere om vores indsats for læselyst.

Fortælletræet

På Hovedbiblioteket fik vi i 2019 Fortælletræet, der står som centrum i FamilieZonen og indbyder til lige dele læsning og leg. Børn og barnlige sjæle kan kravle rundt på træets rødder, samtidig som der er mulighed for at læse sammen eller krybe i ly i træets hule. Læs mere om Fortælletræet.

Vaden – for de 0-3-årige

For de 0-3-årige har vi på Hovedbiblioteket området Vaden. Her kan børnene tumle og lege i et sikkert og sansestimulerende miljø, som både egner sig til småbørnsfamilier samt dagplejere og pædagoger fra dagtilbud. Der er også mulighed for at spise medbragt mad. På vores lokal- og bydelsbiblioteker er der selvfølgelig også plads til kommunens yngste borgere.

Eventyret begynder – for de lidt større børn

På Hovedbiblioteket finder du rummet Eventyret begynder, og det er virkelig her, at dit barns eget læseeventyr begynder. I Eventyret begynder finder du helt lette bøger til dit barns læsestart samt eventyrbøger og kapitelbøger til højtlæsning. Her kan børnene klæde sig ud, opføre deres eget eventyr og meget mere. Rummet bruges også til besøg fra kommunens dagtilbud.

Gaming – for børn under 15 år

Er dit barn en gamer og under 15 år? Så kan hun eller han booke en tid til en gamer-PC hos bibliotekaren og spille alene eller sammen med sine venner. På Hovedbiblioteket er der også adgang til Wii og PlayStation 4.

Legeteket

Legeteket er bibliotekets samling af materialer, der understøtter og udvikler dit barns sproglige og motoriske evner. Der er adgang for alle Esbjerg Kommunes borgere, både forældre og fagprofessionelle. Hovedbiblioteket har den største samling af materialer, mens du på lokal- og bydelsbibliotekerne vil finde et mindre udvalg. Du kan bestille materialer til afhentning på alle biblioteker. Læs mere om Legeteket, eller besøg Legetekets hjemmeside, hvor du kan finde og bestille materialer.