Seks gode ungdomsbøger

19.01.24
Inspiration til dig, der er ung og leder efter din næste gode bog. Her får du mine anbefalinger på seks gode ungdomsbøger. God læselyst.

Thieves' gambit

17-årige Rosalyn er mestertyv. En dag bliver hun inviteret til at deltage i “Thieves Gambit” og siger ja. Vinderen får nemlig et ønske. Rosalyns mor er blevet kidnappet og med ønsket ville hun blive befriet. De er 10 deltagere i konkurrencen og det er ikke tydeligt hvem man kan stole på. Bogen til dig der var vild med “Inhenritance Games”, “Six of Crows” og “Hunger Games”

Når sandheden svigter

Helena, Janus og Raul går på efterskole sammen og har fået opgave om fake news. De laver en konspirationsteori om giftige kondomer, for hvor galt kan det gå? Meget galt. Deres falske teori overbeviser mange online, endda så meget at folk donerer og planlægger demonstrationer. Men hvor vigtig er sandheden? 

The brothers Hawthorne

I de første 3 bøger fulgte vi Avery, i denne følger vi mere brødrene og særligt Jameson og Grayson. For Grayson er familie alt, og kommer før alt andet. Derfor hjælper han selvfølgelig også sin halvsøster, men uden at blive  følelsesmæssigt involveret. Jameson elsker at gamble. Så da hans far vil have hans hjælp i en undergrundsklub i London kan han ikke modstå udfordringen der er i det.

Milo & Molly er ikke kærester

Milo og Molly er bedste venner og gør alting sammen. Eller det gjorde de. Molly er vendt hjem efter et år i Malaysia og ingenting er det samme. Milo er sprunget ud som nonbinær, dater piger og Molly syntes det er forfærdeligt. 
Hun er ikke forelsket i Dem, og selv hvis hun var ville Milo jo ikke være sammen med hende. Udover det har hendes stedfar en affære, og alt går galt. Molly prøver at holde fast i sit liv, men alt ændrer sig.

En fortælling om sangfugle og slanger

I denne fortælling hører vi mere om Snow. Snow er i Hunger Games bøgerne blevet præsenteret som en karakter der vil gøre alt hvad kan for at opnå mere magt. I denne bog vil han gå langt for de få personer der betyder noget for ham. Men hans position i Capitol og den magt der følger med den, er stadigvæk vigtig. Måske vigtig nok til at han vil forråde sine venner for at beholde den.

Skakmat

Mallory mangler penge og melder sig derfor til en velgørenhedsturnering i skak. Det kommer dog som et chok da hun vinder over den regerende verdensmester Nolan. Nolan derimod kan ikke stå for Mallory, han falder for hende. Og han falder hårdt. En bog om det at opdage hvem man er, hvor meget en ekstra chance kan betyde og kærlighed

Materialer