Ord fra vores nye konge

18.01.24
At smede mens jernet er varmt er et meget velvalgt ordsprog i denne tid. Man kunne også bruge Egon Olsen der siger ”Jeg har en plan.”

Lad os starte med planen. Margrethe 2. smed en royal bombe nytårsaften da hun annoncerede, at hun ville abdicere og at Kronprins Frederik dermed skulle træde ind på scenen som Kong Frederik 10.

En stor del af Danmark oplevede, enten i Københavns gader eller på tv, de store øjeblikke da Frederik blev til vores konge. ”Gud bevare Kongen”, og Kronprins Christian der kom med stokken, var, for mig, to af de store højdepunkter.

Politikens Forlag kastede en royal bogbombe

Den 17. januar landede bogen ”Kongeord”, Frederik i samtale med biografi-maestroen Jens Andersen. Første oplag, 25.000 eksemplarer, er allerede væk.

Her på biblioteket har vi købt flere eksemplarer ind. Du kan reservere bogen, men du skal nok væbne dig med tålmodighed. Det bliver, det er, et tilløbsstykke. Og så er vi tilbage ved at smede mens jernet er varmt. For det er en timing der siger spar to at udgive den bog netop nu, hvor der er så meget positiv opmærksomhed på Kongehuset.

Bogen er skrevet af Jens Andersen i samarbejde med Kongen

Jens Andersen er vores tids helt store biografiforfatter og han formår den svære balancegang både at skrive underholdende og informativt. Andersens bøger er altid gennemresearchet og de altid godt skrevet. Kort sagt er det, hvad enten du læser om fodboldspilleren Frank Arnesen i ”Frankie Boy”, Tove Ditlevsen i ”Ditlevsen”, Kim Larsen i ”Kim Larsen” eller Kronprinsen (nu Kongen) i ”Under bjælken”, en fornøjelse at lade Andersen folde store personligheder ud på bøgernes sider. 

”Gud bevare bøgerne!"

Materialer