Fra filmen Memoria

Et smut ud i naturen sammen med Filmstriben

02.05.23
Naturen spiller en central rolle i mange film. Her følger to film, to meget forskellige film, hvor naturen er et vigtigt omdrejningspunkt.

Hej verden!

I denne skønne animationsfilm, som primært henvender sig til de mindre børn og deres forældre (og de større børn kan også sagtens være med), møder vi alt fra skildpadden til uglen, fra gedden til bæveren.
Vi er ude ved floden, søen og skoven. Ti forskellige dyrearter er hovedpersonerne og det skaber, sammen med fortælleren, filmens struktur. Fra dyrene fødes og er helt små, hvor de tænker over deres plads i livet, til de bliver ældre mens årets cyklus med varme og kulde skaber baggrunden. Animationerne er en fin vekselvirkning mellem forskellige teknikker. Der tales dansk i denne franske produktion.

En skøn, livsbekræftende og overvældende animationsfilm. Teknikken er veludført, farverne skønne og det samme er de mange små fortællinger der skaber én fælles historie om en del af vores natur. Det er både meget lærerigt og meget poetisk (noget helt andet end almindelige naturdokumentarfilm) og der er mange emner man kan tale om bagefter - samtaler om vores natur er måske mere aktuelle end nogensinde før.
 

Memoria

Vi er i Bogotá, hovedstaden i Columbia. Her møder vi skotske Jessica, der er orkideforsker. Hun er i Columbia for at besøge sin syge søster og for at studere plantelivet. En morgen bliver hun vækket af en speciel lyd. Et drøn. Noget der sætter sig dybt i Jessica - men åbenbart er der ikke andre der har hørt det. Hvor stammer lyden fra og kan Jessica løse gåden sammen med en lydtekniker og en tur ud i junglen?

En meget speciel film. Langsom, hypnotisk, smuk. Naturen spiller en meget central rolle. Plottet er ikke det vigtige, men det er derimod Jessica og den måde den specielle lyd påvirker hende på. Lange indstillinger, for nogen vil det være tomgang, for andre stor filmkunst. Tilda Swinton leverer en fremragende præstation som Jessica. Filmen udfordrer tilskueren, der er ingen nemme løsninger eller klassisk mainstreamfortælling, men det er derimod en film, du aldrig vil glemme. Stor filmkunst.
 

Tags
Materialer