Fotograf: Kajsa Gullberg

Forfatter og tegner Maren Uthaug

03.06.23
Maren Uthaug er optaget af selve det at være menneske. Igennem små hverdagsglimt tager hun mange af livets små så vel som store spørgsmål op til overvejelse.

Marens humor er rå, stilen er usentimental og tonen sarkastisk, både når hun tegner og når hun skriver.

Striber på tværs

Jeg er blevet vild med Maren Uthaugs striber på tværs. De får mig til at trække på smilebåndet, men flere af dem sætter også tanker i gang.

11%

Romanen ’11%’ fra 2022 er en samfundssatire over køn, identitet og seksualitet. I bogen portrætteres et matriarkalsk samfund med onanister, præstekvinder, hekse, amazonkvinder, mandekvinder, lesbisk kærlighed og uden løsgående mænd. 

En lykkelig slutning

I 2019 udkom romanen ’En lykkelig slutning’, hvori man følger en bedemandsslægt gennem syv generationer og to århundreder. Man får et godt skud morbid og grotesk humor samt et kulturhistorisk rids af begravelsesritualer og vores forhold til døden gennem tiderne.
Romanen var vinder af Læsernes Bogpris i 2020

Og sådan blev det

Maren Uthaugs debutroman fra 2013 handler om en ung pige, der tvinges væk fra sin samiske verden og i stedet skal vokse op i Sønderjylland. Det er en velfortalt og original fortælling om tro, identitet og søgen efter rødder, fortalt i en sørgmunter tone, som både berører og underholder. 

Tags
Materialer