Se filmen Wild Rose på Filmstriben

Det spirer på Filmstriben

01.04.21
Film kan meget. De kan underholde, de kan vække til eftertanke, de kan være kunstneriske. Og meget andet.

Film kan også få håbet, få ideer, til at spire. Få os til at tro på, at vi godt kan gøre noget med vores liv. At ideer kan blive til konkrete handlinger, at mismod kan blive til lykke. Hvis bare man lader håbet spire. Ja, der er naturligvis tale om fiktion, og virkeligheden er ikke altid som vi gerne vil det, men vi kan hente inspiration i fiktionsfilmene, vi kan få et smil på læben.

Jeg har her udvalgt nogle film, som netop handler om at lade noget spire.

Wild Rose

I Glasgow bor Rose-Lynn. Hun er 23 år gammel og er lige kommet ud af fængslet - i det år hun var spærret inde, passede hendes mor hendes to små børn! Rose-Lynn har en drøm: hun vil til Nashville og blive professionel countrysanger. Og hun er dygtig og synger som en drøm. Men hvordan kan en ung fattig kvinde fra Skotland, med to unger på slæb, gøre sig forhåbninger om, at slå igennem som sanger? Rose-Lynn gør rent hos en rig familie og pludselig åbner der sig en dør.
En klassisk og dejlig fortælling om at forfølge drømme, om at finde sig selv.
 

Den store flugt

I 1943 åbner tyskerne Stalag Luft Nord, en topsikret krigsfangelejr, der skulle rumme selv de mest udspekulerede flugtartister. Men dermed bragte nazisterne ufrivilligt det dygtigste flugthold i militærhistorien sammen: Når ideen om flugt, og friheden, spirer, vil man gøre alt for at komme væk! Stjernespækket underholdning, hybrid mellem krigsfilmen og fængselsfilmen.  
 

Sommeren ’92

Sommeren 1992. Det danske fodboldlandshold skal mod forventning alligevel med til EM i Sverige. De kom med på et afbud, badeferien blev afløst af en konkurrence. En underholdende fortælling om, at noget, der faktisk var helt væk, spirer til drømmen om den ultimative sejr.
 

Captain Fantastic

Ben bor sammen med sine seks børn dybt inde i en skov. Bens mål i livet er at gøre børnene til "ekstraordinære mennesker" gennem hård fysisk træning og intellektuel læring. Ben har skabt et skjold mod omverdenen, men et dødsfald tvinger Ben og børnene til at forlade sikkerheden i skoven og de konfronteres med "virkelighedens" USA, da de begiver sig på et roadtrip gennem USA's forbrugersamfund. Et lille vidunder af en indiefilm, ideerne spirer og blomstrer. 
 

Tags
Materialer