Josephine anbefaler 5 thrillers

06.10.23
En krimi handler om opklaringen af en forbrydelse, sådan helt kort sagt. En thriller har ofte en ’ond’ person læseren hurtigt kender til, som hovedpersonen skal stoppe fra at gøre den næste onde gerning.

Her får du mine thriller anbefalinger.

Stacy Willingham: A flicker in the dark  (engelsk)

Chloes far slog en stribe piger ihjel for 20 år siden. Hun har ikke set ham siden. Men da Chloe får en teenager til terapi, som forsvinder, begynder hun at se lighedstegn mellem nutidens mord og fortidens. Hun er nødt til at forholde sig til, hvad faren gjorde, og hun er nødt til at sætte alle mennesker i sit liv under lup – for ellers dør der en pige til.
 

Riley Sager: Final Girls (dansk)

Quincy er en finalepige. Det betyder, hun er den eneste overlevende, efter en morder gik amok og slog alle hendes venner ihjel. Imidlertid er Quincy ny forlovet, bager kager og kan intet husket fra den grufulde oplevelse. Men hun er ikke den eneste finalepige, de er tre og nu er en af dem død. Og Quincy har mail liggende fra får minuttet inden dødstidspunktet. Trænger fortiden sig på? Hvem slår finalepiger ihjel? Ingen er til at stole på. 
 

Caroline Kepnes: Du

Joe arbejder i en bogforretning, og skæbnen vil, at en forfatterspire træder inder og giver ham sit navn. Eller giver, han tager det fra hendes kreditkort, men hvis hun ikke ville have, han skulle vide hendes navn, så skulle hun ikke have betalt med kortet. Så hun vil jo gerne have, at han ved, hvem hun er. Alle hendes profiler er åbne, hun er nem at finde informationer om. På den måde kan Joe nemt blive hendes perfekte kæreste. Han ved alt om hende.
En uhyggelig bog, hvor en psykopats handlinger giver mening, og man tager sig selv i at give ham ret.
 

Gys
Caroline Stadsbjerg: Carnivora 

Mennesker spiser kød. Det gør de også i fremtiden. Problemet er at alle dyr er uddøde. Hvilket kød er der så tilbage er få sine vigtige proteiner og vitaminer fra? Kom med ind i en verden uhyggelig lig vores, hvor hovedpersonen bliver bevidst om, hvad hun spiser. Eller hvem. 

Rachel Harrison: The return (engelsk)

Julie forsvinder. Hun bliver erklæret død, alle græder over det. Undtagen Elise. Elise ved at Julie ikke er død. Og ganske rigtigt, to år efter Julie forsvandt dukker hun op. I et forsøg på at finde hinanden igen, mødes de fire collegeveninder på et alt for stort hotel. Ingen siger det, men der er noget galt med Julie. Hun lugter. Og de kan ikke slippe væk.  

Tags
Materialer