Sofie anbefaler krimier med elementer af videnskab

Det må ikke være for grusomt. Jeg kan ikke lide gyset, uroen eller påmindelsen om ondskaben i mennesker. Så egentlig er krimigenren jo ikke noget for mig, men så alligevel… Jeg kan godt lide at blive suget ind i fiktive universer og komme med ind i hovedet på mennesker - og gerne med en læserrolle som detektiv.

Når spænding kombineres med videnskab eller filosofi, så er jeg på. Krimier med indbygget historieformidling glider også ned, ligesom skæve vinkler og nytænkende detektivplots. 

Sissel-Jo Gazans krimiserie anbefaler jeg glad og gerne. Vi kommer med ind i det nørdede felt omkring palæoornitologi og holdes i spænding med mord, psykologiske knuder og eksistentielle grublerier.

Japanske Keigo Higashino skriver mysteriekrimier med mordgåder, der løses med logik og videnskab. Her er intelligente plots og også kærlighedshistorier i et roligt flydende tempo. At handlingen udspiller sig omkring Tokyo, forstærker nysgerrigheden på læserejsen.

Lene Kaaberbøl formidler både historie, videnskab og ligestilling i sine bøger med lægen, datteren og kommissæren, der opklarer dødsfald og forsøger at forstå døden til gavn for de levende ultimo 1800-tallet.   

Hvem siger at detektiven skal være en arketypisk slidt, lidt lurvet mand med alkohol i ascendanten? Kunne det være en flok får eller måske en blæksprutte? Ja det kan det og det er underholdende – og så er det mere hygge end det er mord.

Tags
Materialer