Orienteringsløb – for hele familien

11.05.21
I Danmark er løb en af de foretrukne motionsformer. Det er nemt at komme i gang, kræver ikke en masse udstyr og du kan let finde nogle flotte løberuter. 

Løb kan dog også give skader for begyndere, så det er vigtigt at starte stille op. Prøv fx et løbeprogram, hvor du langsomt træner dig op, og husk at lytte til din krop. 

Børn og voksne kan løbe sammen

Jeg kan godt lide at løbe orienteringsløb. Det er en familiesport og jeg løb det som barn med min familie. Som voksen har jeg genoptaget det og fået min mand og vores datter med til sporten. Vi mødes ofte med min mor og stedfar som også løber. 

Ud i naturen

Det er skønt at komme ud i skoven og få bevæget sig. Kombinationen af natur, bevægelse og koncentration (man skal jo også finde posterne) synes jeg gør det til noget særligt.

Normalt samles løbeklubberne på et fast tidspunkt og så løber vi alle samtidig. Men her i coronatiden får de markerede baner lov at ligge i flere dage. Så kan du vælge, hvornår det passer dig at løbe ruten. 

Find løberuter

findveji.dk kan du finde forskellige orienteringsbane du kan løbe. Du kan også finde en orienteringsklub tættest på hvor du bor. 

Prøv fx en tur i Nørreskoven i Esbjerg - du kan se ruten på findveji.dk
 

Tags
Materialer